Powered By Blogger

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Τέρμα και στα Γενικά Τμήματα


Αντιγράφω το Άρθρο 76§7 (μεταβατικές διατάξεις) του σχεδίου νόμου, όπως κατατέθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής - μετά την επεξεργασία του στην αρμόδια επιτροπή.
"Κατά την πρώτη εφαρμογή του παρόντος νόμου, με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου κάθε Α.Ε.Ι., η οποία διατυπώνεται μετά από εισήγηση του πρύτανη και γνώμη της Συγκλήτου, καθώς και ύστερα από γνώμη της ΑΔΙΠ, συνιστώνται οι σχολές του ιδρύματος κατά την έννοια του παρόντος νόμου. Με το ίδιο προεδρικό διάταγμα καταργούνται οι υφιστάμενες κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου σχολές, προβλέπεται η ταυτόχρονη μετατροπή των υφιστάμενων τμημάτων σε προγράμματα σπουδών των νέων σχολών, με εξαίρεση τα Γενικά Τμήματα, όπου υπάρχουν, τα οποία καταργούνται, και ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν την ανάθεση της υλοποίησής τους σε τμήματα κατά τις διατάξεις του νόμου αυτού, την κατανομή του πάσης φύσεως προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού των Γενικών Τμημάτων, των διοικητικών υπηρεσιών, των εργαστηρίων, κλινικών και μουσείων και των φοιτητών στις σχολές, τον τρόπο συγκρότησης των πρώτων γενικών συνελεύσεων των σχολών και των συνελεύσεων των τμημάτων, καθώς και κάθε θέμα σχετικό με τη μετάβαση στο νέο καθεστώς και την ομαλή συνέχιση του εκπαιδευτικού έργου και της φοίτησης των φοιτητών. Ως διευθυντές των τμημάτων, και έως τη λήξη της θητείας τους, παραμένουν οι πρόεδροι των τμημάτων που έχουν εκλεγεί σύμφωνα με την προϊσχύουσα του παρόντος νόμου νομοθεσία. Για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής, οι γνώμες των Συμβουλίων των ιδρυμάτων και της ΑΔΙΠ υποβάλλονται έως τις 30-4-2012. Αν οι γνώμες των Συμβουλίων και της ΑΔΙΠ δεν υποβληθούν μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, εφαρμόζεται η παράγραφος 4 του άρθρου 20 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999, Α΄ 45)."
 Και για τους περίεργους που θέλουν να μάθουν τι λέει η παράγραφος 4 του άρθρου 20 του Ν. 2690/1999 σας πληροφορώ ότι απλά αν δεν υποβληθεί κάποια γνώμη η Διοίκηση οφείλει να προχωρήσει και χωρίς αυτήν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου