Powered By Blogger

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Μας πήραν στο .... χοντρό

Πιέσεων συνέχεια.....
  • Υποθέτουν ότι φεύγουμε από την ΕΕ. Καλά τρελλοί είναι??  Και να μας πληρώνουν εμείς κάνουμε αίτηση αποχώρησης?
  • Μας υποβαθμίζουν οι οίκοι αξιολόγησής τους. Ε..και?  Μήπως δεν ξέρουμε το παιχνίδι τους. Κάπου άκουσα ότι η ΕΕ χρειάζεται το δικό της οίκο αξιολόγησης. Γιατί όχι? Να τους αξιολογήσουμε και εμείς. Άλλο ένα πεδίο αργοπορίας. Όχι ότι θα έχει κάποια επίπτωση στην αξιολόγησή τους για μας όπως ελπίζουν τα τσακμάκια. Απλά κουβέντα να γίνεται.
  • Μας ζητούν νέο .... μνημόσυνο για να μας δανείσουν ξανά προκειμένου να καλύψουμε τα έτη 2012 και 2013. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Τρισέ πρότεινε τη χορήγηση «καθαρού» δανείου ύψους 50 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από τον Προσωρινό Μηχανισμό για την αναχρηματοδότηση του χρέους που λήγει ως και τα μέσα του 2013. Το νέο φέσι λέγεται ότι θα διαμορφωθεί τελικά γύρω στα 55-60 δις. Σε αντάλλαγμα μας ζητάνε νέα μέτρα. Θα μου πείτε: Καλά και με αυτά που βάλανε στο προηγούμενο και δεν έγιναν τι θα γίνει?  Θα σας πω: Ποιος να ξέρει? Ας βάλουν αυτοί τα λεφτά και βλέπουμε.  Το ρευστό να τρέχει. Οι τόκοι να μετράνε. Ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο .... πωφτός μας. Ελληνάρα μου το μεγαλείο σου!!!
  • Όμως και στο μνημόσυνο που έγινε και σε αυτό που θα έρθει οσονούπω τα δανεικά είναι ενυπόθηκα. Ανταλλάσσουμε δηλαδή τα παλαιά μη ενυπόθηκα δάνεια με άλλα, νέα ενυπόθηκα δάνεια. Θα μου πείτε: Καλά και τι βάζουμε υποθήκη? Θα σας πω: Η Ελλάδα, πέρα από τα μέτρα, θα δώσει ως ενέχυρο στον Προσωρινό Μηχανισμό ( EFSF) δημόσια περιουσία. Τι σημαίνει αυτό? Που να ξέρω. Ας ψαχτούμε. Μπορεί να περισσεύει κάποιο νησί. Η Σπιναλόγκα για παράδειγμα.
  • Λέγεται, ότι σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση, αν αθετήσουμε ως χώρα τις υποχρεώσεις μας οι πιστωτές μας μπορούν να μας ... εκδώσουν, εννοώ να εκδώσουν μια διεθνή διαταγή πληρωμής, προσφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με βάση το αγγλικό δίκαιο που συνυπογράψανε στα τυφλά τα τσακμάκια μας με τους αητούς. Το αν και πως θα ικανοποιήσουν οι αητοί αυτήν τους την αξίωση  στην Ελληνική επικράτεια είναι δύο άλλα μεγάλα ερωτήματα με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Όχι μόνο για το παράλλογο των αξιώσεων, αλλά, όπως λένε και κάποιοι επιφανείς συνταγματολόγοι και για το νόμιμο της όλης διαδικασίας σύναψης του μνημόσυνου και των δανειακών συμβάσεων στα πλαίσια του κοινοτικού δικαίου της ΕΕ.  Γι'αυτό και οι άνθρωποι βρίσκονται από καιρό στα κάγγελα. Και γι' αυτό το όψιμο ενδιαφέρον των ταγών του εκσυγχρονισμού κάθε απόχρωσης, ώστε η ψήφιση του νέου μνημόσυνου να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή. Για άλλη μια φόρα τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ιδιαίτερα αν προτείνεται από πολιτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου